Lucie Jahodová
Autor textu
15. 12. 2022

5 důvodů, proč je právě nyní správná doba investovat „se slevou“.

Z hodnoty vašich peněz na běžném účtu v bance ukrajuje nemilosrdně inflace. Vlna zdražování je dnes nejvyšší za posledních 30 let a za vaše úspory si toho v budoucnu koupíte podstatně méně. Chcete-li finance ochránit a zhodnotit, není jiné cesty než investovat!

  1. Investujte se slevou

    Ceny akcií řady společností letos výrazně poklesly, někdy i o desítky procent, a vy je tak můžete nyní pořídit výhodněji.


  2. Nebojte se medvědího trhu

    Poklesy i větší propady na trzích, jenž způsobují tzv. medvědí trh, jsou běžné. Není třeba se jich bát. Důležité je, že akciové trhy doposud vždy překonaly předchozí propady a vyrostly na nová maxima. Přes všechny krize 21. století, včetně covidu-19, se například akcie 500 největších amerických společností zhodnotily od roku 2000 v průměru o 200 %. Není důvod, aby se to tentokrát nezopakovalo.


  3. Časem ověřené příležitosti

    Které akcie ale vybrat k nákupu? Pro člověka, který nemá s investováním předchozí zkušenosti a nechce trávit týdny studiem zákonitostí trhu a finančních výkazů jednotlivých firem, je ideální variantou investovat do akcií přes některý ze zavedených podílových fondů. Odborníci, kteří tyto fondy vedou, vaši investici rozdělí mezi akcie vybraných společností, a vy tak nevsázíte vše na jednu kartu, ale riziko rozložíte mezi více titulů. Takovýhle systém diverzifikace je jednou z nejdůležitějších věcí v investování. I naše babičky říkaly, že se nemají všechna vajíčka dávat do jednoho košíku.


  4. Účinný recept: dlouhodobost a pravidelnost

    Investovat můžete už od stokorunových částek měsíčně. Právě dlouhodobost a pravidelnost je klíčem k úspěšnému a výnosnému investování.


  5. Abyste začali investovat, nemusíte být milionář.

    Začít pravidelně zhodnocovat finance lze už od pár stokorun měsíčně a postupně třeba vklady zvyšovat, nebo si část peněz nechávat stranou na podobné slevové akce, jako vidíme dnes. Začnete si tak vytvářet rezervu, díky které si jednou splníte sny, nebo budou vaším zajištěním na penzi či pomůžou vašim blízkým. Neslibujeme vám, že se tak stane přes noc, takovým „investičním pohádkám“ raději nevěřte. Nejtěžší bývá udělat první krok. Poradce vám pomůže s výběrem vhodných fondů i sestavením investičního plánu. 


Investujte chytře a využijte současné slevy na trzích!

Všechny články
Všechny články